Nyolcszázhuszonhárom frissdiplomás közgazdász, mérnök, műszaki pedagógus Győrből

A Széchenyi István Egyetemen

frissdiplomasok-a-szechenyi-istvan-egyetemrol

A Széchenyi István Egyetem nyári záróvizsga időszakának befejezéséig a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon és a három műszaki karon 823 végzős hallgató teljesítette a képzés, a diploma adás minden követelményét, s így a szombaton tartott diplomaátadó ünnepi eseményeken fogadhatta az intézmény vezetői, a család, a rokonok, a barátok gratulációját, jókívánságait.

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő, a Parlament Kulturális Bizottságának alelnöke ünnepi beszédében elmondta: Győr egy gazdaságilag erős, dinamikusan fejlődő város, meghatározó oktatási, felsőoktatási központ. - Egyetemünk, a Széchenyi István Egyetem napjainkra a magyar felsőoktatás sikeres és meghatározó intézményévé vált. Az Egyetem elért eredményei, töretlen fejlődése mind a képzés területén, mind infrastrukturális téren kiemelkedőek, s ez büszkeséggel tölt el minden győri embert.

Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja a 285 friss közgazdászt köszöntötte: - Intézményünk és karunk megkülönböztető képessége mindig a megújulás, a változásokra való nyitottság volt és marad. Egyetemünk tovább épül, az idén befejeződnek a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) új beruházásai is. A FIEK Menedzsment Kampuszának egyik elemeként a kar a vezetői továbbképzés csúcsát jelentő MBA programot viszi tovább. A nyitottságot maga az élet fogja kikényszeríteni Önökből, hiszen itt vagyunk az Ipar 4.0 kapujában, amely soha nem látott kihívások elé állít mindnyájunkat. Kooperálj még akkor is, ha versengő világban élsz! – adta útravalóul egykori tanítványainak a dékán.

A három műszaki kar 538 frissdiplomását dr. Hanula Barna, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja köszöntötte. - Munkájuk során egyre többen fogják felismerni, hogy azok a bonyolult dolgok, amiket tanítottunk, valójában egyszerűsítések. Egyszerűsítések, amelyek arra szolgálnak, hogy bonyolult dolgokat egyszerűvé és kezelhetővé tegyünk, s egyre könnyebben oldjunk meg problémákat. Ha meg akarják állni a helyüket az életben, akkor a tanulást ugyanúgy folytatniuk kell, mint eddig, csak a vizsgák lesznek keményebbek. Nem avul el a mérnöki gondolkodásmód, a műszaki érzék és a szakma szeretete. A tiszteletet nem az kapja, aki kéri vagy követeli, hanem az, aki azt másoknak megadja – hívta fel a végzettek figyelmét az értékek fontosságára a dékán. A műszaki területen, az Audi Hungaria Járműmérnöki Karon 188, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karon 134, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karon 216 végzőst köszöntöttek. Az idei nyári záróvizsgákon első alkalommal végeztek osztatlan mérnöktanár szakosok.

Winkler Csaba

2018.07.15