Filmvetítések a Rómer Házban

Február hónapban

I love mozi

Az I love mozi és a Rómer Ház együttműködésének eredményeképpen jobbnál jobb filmek közül csemegézhetnek a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.) ebben a hónapban is. Jegyek elővételben is vásárolhatók, ezért csak azokat a filmeket vettük fel az ajánlóba, amelyekre a cikk születésekor még kaphatók voltak belépők. Ha komolyan érdeklődnek egy-egy film iránt, éljenek a jegyelővétel lehetőségével!

A műsorterv:
2018.02.11. (vasárnap) 19.00
Floridai Álom. Rendező: Sean Baker. Feliratos amerikai dráma, vetítési idő 111 perc.
A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Brooklyn és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.

2017.02.13. (kedd) 17.30
Eszeveszett esküvő. Rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache. Feliratos, francia vígjáték, vetítési idő 113 perc. Korhatár 12 év.
Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a többszáz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt.

2018.02.15. (csütörtök) 17.30
Aurora borealis – Északi fény. Rendező: Mészáros Márta. Magyar játékfilm, vetítési idő 116 perc, korhatár 16 év.
Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az Aurora Borealis – Északi fény a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. 

2018.02.18. (vasárnap) 15.00
Jöjj el napfény. Rendező: Claire Denis. Francia romantikus vígjáték, vetítési idő 94 perc. Korhatár 16 év.
Isabelle (Juliette Binoche) egy Párizsban élő vonzó, nő, aki elvált festőművészként kezd új életet és igyekszik megtalálni az igaz szerelmet. Ez nem mindig könnyű, így először egy lehengerlő stílusú bankárral kerül kapcsolatba, később egy csinos, ámde zavaros lelkületű színésszel, majd egy érzékeny és szelíd művész lesz partnere, végül pedig egy igazán csábító férfi. De vajon ki az igazi? Megtalálja-e Isabelle azt, amire minden nő vágyik? 

2018.02.18. (vasárnap) 17.00
Volt egyszer egy Németország. Rendező: Sam Garbarski. Feliratos, német vígjáték, vígjáték 102 perc. Korhatár 12 év.Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól...

2018.02.18. (vasárnap) 19.15
Moszkva tér. Rendező: Török Ferenc. Magyar vígjáték, vetítési idő 88 perc. Korhatár 16 év. Vendég Szabó Simon, a film egyik főszereplője
A Pannonia Entertainment együttműködésben a Filmalap égisze alatt működő Magyar Nemzeti Filmarchívummal bemutatja Török Ferenc 2001-es kultfilmjének digitálisan restaurált változatát - Moszkva tér november 30-tól újra a mozikban!
1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a bulicímekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, aztán tűzés haza. Ballagás, majd a kaotikus érettségi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy-hamisító üzletben. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, kocsilopás és maga a nagybetűs élet.

2018.02.20. (kedd) 18.00
Ultra. Rendező: Simonyi Balázs. Magyar-görög dokumentumfilm, vetítési idő 83 perc. Korhatár 12 év. A vetítés után beszélgetés és futás a rendezővel
Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen - a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

2018.02.22. (csütörtök) 20.00
Lucky. Rendező: John Carroll Lynch. Feliratos, amerikai dráma, vetítési idő 88 perc. Korhatár 12 év.
Lucky kilencvenegy éves, ateista öregember, aki egy világvégi sivatagi városkában él hozzá hasonlóan furcsa figurák társaságában, és szenvedélyesen ragaszkodik függetlenségéhez. Ám egy nap úgy érzi, feneketlen mélység szélén áll, így akár akarja, akár nem, elindul az önvizsgálat útján, ami, mint tudjuk, gyakran a megvilágosodás felé vezet.

Jegyár: normál: 1000 Ft / diák, nyugdíjas: 800 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

2018.02.01