I love mozi

Filmvetítések a Rómer Házban

I love mozi

December hónapban is igazi filmcsemegéket láthatnak a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.). A vetítésekre jegyek előre is megvásárolhatók. Éljenek a lehetőséggel, mert a nagy érdeklődés miatt néhány filmre plusz vetítést kellett beiktatni.

December 12. (vasárnap) 18.00 Teljesen idegenek. Rendező: Paolo Genovese. Feliratos, olasz vígjáték, vetítési idő 97 perc. (16)
Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán egy furcsa játékba kezdenek: úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat...

December 21. (kedd) 18.00 Aurora borealis – Északi fény. Rendező: Mészáros Márta. Magyar játékfilm, vetítési idő 116 perc. (16)
Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan.

December 19. (vasárnap) 17.30 Testről és lélekről. Rendező: Enyedi Ildikó. Magyar játékfilm, 116 perc. (16)
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked?

December 19. (vasárnap) 20.00 Eszeveszett esküvő – Premier előtt!. Rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache. Feliratos, francia vígjáték, 113 perc. (12)
Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a többszáz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak.

December 21. (kedd) 20.15 Hóesés Barcelonában. Rendező: Dani de la Orden. Feliratos, spanyol vígjáték, vetítési idő 95 perc. (16)
Barcelona lázasan készülődik a téli ünnepekre, és az egész városban árad a szerelem és a varázslatos hangulat. A fiatal párnak, Carlesnak és Laurának nemrég született meg az első kisbabája. A nagymamának, Carmennek fontos bejelenteni valója van: utolérte a szerelem - de sajnos nem mindenki fogadja kitörő örömmel a jó hírt. Adrian és Angel szobatársak: mindent megosztanak egymás közt. Amikor megismerkednek egy csodálatos lánnyal, kiderül, hogy mégis van olyan helyzet, amikor nem jó ötlet az osztozkodás. A javíthatatlan romantikus, Oscar elhatározza: végre egyszer úgy lesz egyéjszakás kalandja, hogy nem szeret bele azonnal fülig a partnerébe. Jaume pedig ötven év után először érez szerelmet, amikor egy titokzatos francia nő megjelenik az életében. Karácsony - ez a szeretet és szerelem időszaka Barcelonában is!

2017.12.04