Vetítések a Rómer Házban

2017. október

I love mozi

Az I love Mozi és a Rómer Ház együttműködésének hála, rétegfilmeket is láthat városunkban a mozirajongó. Klubkörülmények között, a Rómer Házban (Győr, Teleki László u. 21.) a közeljövőben a következő filmeket nézhetik meg. Jegyek elővételben is kaphatók a helyszínen.

2017. október 1. (vasárnap)
16.30. Hetedik alabárdos.
Magyar vígjáték (2017). Rendező: Vékes Csaba. Vetítési idő 86 perc, (12).
A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az "örök statiszta" szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd.
18.30. Paterson. Feliratos, amerikai film (2016). Rendező: Jim Jarmusch. Vetítési idő 118 perc. A vetítés után beszélgetés Horváth Benji slammerel, a kolozsvári Helikon szerkesztőjével

október 5. (csütörtök)
18.30
és 20.15 Kedi-Isztambul macskái (dupla vetítés) (2016). Feliratos, török-amerikai dokumentumfilm. Rendező: Ceyda Torun. Vetítési idő 79 perc. Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.
Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak mindennapjait.

október 12. (csütörtök)
17.30. A Sóher.
Feliratos, francia vígjáték (2016). Rendező: Fred Cavayé. Vetítési idő 89 perc, (12).
Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül...
19.30. Lady Macbeth. Angol filmdráma (2016). Rendező: William Oldroyd. Vetítési idő 89 perc, (16).
A vidéki Anglia, 1865. Az ifjú Katherine fuldoklik szerelem nélkül kötött házasságában, nála jóval korosabb, megkeseredett férje és annak rideg családja nyomása alatt. Amikor szenvedélyes viszonyt kezd férje birtokának egy szolgájával, olyan elementáris erő szabadul fel benne, hogy többé semmi nem állhat útjába. A Lady Macbeth egy gyönyörű, határozott és könyörtelen fiatal nő tragikus portréja, aki egy férfiak által dominált világban saját kezébe veszi a sorsát.

október 15. (vasárnap)
18.30. Álmatlan - az Anna and the Barbies
. Színes, magyar koncertfilm. Rendezte: Porkoláb Norbert. A vetítés után dedikálás.  filmet a rendezők rendhagyó helyszínen, a Fővárosi Nagycirkuszban vették fel. A háromszázhatvan fokos térben megrendezett, cirkuszi elemekkel, artistákkal, különleges díszlettel és vizuállal dúsított koncertet 16 kamerával rögzítették. Az amúgy sem hétköznapi koncert mellett dokumentarista stílusban felépített történetszál mesél a zenekar belső világáról, a beszélő fejes dokumentumfilmek stílusában.

2017.09.21