Beszélgess Velem! program

Beszélgetőtárs: dr. Csókay András agykutató

09-28beszelgess_velem

A Beszélgess Velem! program célja, hogy (elsődlegesen) az egyetemi hallgatók, valamint tanáraik részére ingyenes program keretében lehetőséget adjon arra, hogy sikeres, elismert előadókkal párbeszédet folytathassanak. Szeptember 28-án (csütörtökön) 15.30-kor a program keretében érkezik az egyetemre dr. Csókay András agykutató, idegsebész. A beszélgetés témája: Élet és halál.

Dr. Csókay András a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát 1980-ban, ezután három évig mérnökként dolgozott. Később beiratkozott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre, orvosi diplomáját 1989-ben szerezte meg. A kilencvenes évek végén vált igazán ismertté, amikor kifejlesztette az úgynevezett éralagút-technikát. Ennek lényege, hogy agyduzzadás esetén a koponyatető eltávolítása után az ereket egy alagúttal védik meg az elzáródástól. 2005-ben Prima Primissima-közönségdíjat kapott, 2011-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így a beszélgetés helyszínét a jelentkezők számához igazodva 3 nappal a beszélgetés előtt hirdetik ki a program hivatalos honlapján: www.beszelgessvelem.com, illetve Facebook elérhetőségén, a Beszélgess velem oldalon.

2017.09.18