233

Schima Bandi emlékkiállítás

A Magyar Ispitában

09-22schima_bandi_pl

Szeptember 28-án (csütörtökön) 17 órakor nyílik Schima Bandi iparművész – egyebek mellett az Aranyhajó cégér alkotója- emlékkiállítása a Rómer Flóris Múzeum impozáns kiállítóhelyén, a Magyar Ispitában (Győr, Nefelejcs köz 3.). Köszöntőt mond dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú város alpolgármestere. A kiállítást megnyitja Hancz István, a Győri Ipartestület titkára. A kiállítás december 10-ig, hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óráig látogatható.

A győriek által főleg híres cégérei, valamint köztéri- és egyházi alkotásai révén ismert és tisztelt Schima Bandi ötvösművész retrospektív kiállításához katalógus is készül. A minden szempontból tényfeltáró kiállítás és a hozzá készülő kiadvány előkészítését helytörténész, művészettörténész, történész és fotótáros együtt végzi - csapatuk a múzeum tulajdonában lévő rendkívül sokrétű és gazdag hagyaték minél teljesebb körű feldolgozásán és bemutatásán dolgozik.

A megnyitón való részvétel regisztrációhoz kötött. A megjelenési szándékot szeptember 25-ig kérik jelezni az titkarsag@romer.hu email címen, vagy a +36 20 532 4180-as telefonszámon!

2017.09.18
30